Wie ben ik

Foto van Petra Thurmer die op een bank in de Broekpolder zit.

Mijn naam is Petra Thurmer. Ik ben in 1998 afgestudeerd als diëtist. Tijdens mijn stage ben ik in de ouderenzorg terechtgekomen en ik ben er niet meer weg gegaan. Direct na mijn opleiding ben ik als diëtist gestart in een verpleeghuis in Sliedrecht en al snel ook in een verpleeghuis in Dordrecht waar ik 25 jaar heb gewerkt. Ik heb daar veel ervaring opgedaan met voedingsproblemen bij (jonge) mensen met dementie, Korsakov, psychiatrie, oncologie, Parkinson en met revalidatie en geriatrie, zowel in het verpleeghuis als bij mensen thuis.

In 1999 heb ik een opleiding tot sport-diëtist gevolgd en heb tot 2008 een eigen praktijk gehad voor sporters. Deze praktijk heb ik gecombineerd met mijn werk in het verpleeghuis. Ik merkte dat veel adviezen voor sporters ook heel goed bruikbaar zijn voor kwetsbaren, een ideale combinatie dus eigenlijk.
Ik richt me vooral op (complexe) voedingsproblemen bij de (kwetsbare) mensen thuis. De kwetsbaarheid kan allerlei oorzaken hebben. Ik kijk naar het hele plaatje, een voedingsprobleem is vaak niet een op zichzelf staand probleem. Ik zoek naar de oorzaak en naar een oplossing.

Naast mijn werk “in de praktijk” vind ik het belangrijk om bepaalde aandoeningen of ziektebeelden meer onder de aandacht te brengen bij andere zorgverleners of andere betrokkenen. Dit doe ik onder andere door mijn deelname in de Expertgroep Diëtisten Goed Gevoed Ouder Worden van het Kenniscentrum Ondervoeding en door het mede opzetten van het Landelijk Netwerk Diëtisten Korsakov.


In mijn vrije tijd ben ik regelmatig te vinden in de Broekpolder. Ik wandel veel, ga er regelmatig op uit op de mountainbike en heb een zeilbootje. Daarnaast vind ik het heerlijk om met de SUP het water op te gaan als het weer het toelaat.